Οι άνθρωποι της δικηγορικής εταιρείας «TheLawFirm»

Βικτωρία Γ. Μουτζουρίδου – Ιδρύτρια & Εταίρος

Η Βικτωρία Μουτζουρίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Είναι απόφοιτη του Κολλεγίου Αθηνών (Athens College). Στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 1990 κατετάγη «πρώτη των πρώτων» μεταξύ όλων των υποψηφίων όλων των σχολών με 632/640 μόρια. Το 1995 αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Βικτωρία είναι καθιερωμένη επαγγελματίας με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στην επίλυση διαφορών και στη διαιτησία (τόσο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας όσο και του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου - ICC), αλλά και στο εταιρικό και εμπορικό δικαίο. Κατά τη διάρκεια της απασχόλησής της σε δύο από τα πιο αναγνωρισμένες δικηγορικές εταιρείες, η Βικτωρία διαπραγματεύτηκε δημόσιες συμβάσεις, χειρίστηκε δημόσιους διαγωνισμούς έργων και προμηθειών και ασχολήθηκε με το εταιρικό και εμπορικό δίκαιο. Το 2010 εγκατέλειψε τη θέση της ως Συνέταιρος σε κορυφαία δικηγορική εταιρεία και ίδρυσε τη δικηγορική εταιρεία TheLawFirm.

Η Βικτωρία δραστηριοποιείται στους τομείς του εμπορικού, εταιρικού και αστικού δικαίου και των ακινήτων. Έχει μεγάλη εμπειρία τόσο σε συμβουλευτικό όσο και σε δικαστηριακό επίπεδο, σε συγχωνεύσεις και εξαγορές, συμβάσεις διανομής και δικαιόχρησης. Κατέχει ιδιαίτερη τεχνογνωσία σε διαφορές που σχετίζονται με παραβίαση συμφωνιών μετόχων (shareholders agreement), εταιρικής διακυβέρνησης και δικαιωμάτων μετόχων μειοψηφίας, καθώς και σε διαφορές που προκύπτουν από συμβάσεις διανομής και αντιπροσωπείας. Λόγω της πολυετούς και αρραγούς σχέσης με τους πελάτες της, η ίδια έχει εκλεγεί μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων εταιρειών πελατών, ενώ από το 2006 είναι νομική σύμβουλος της ERICSSON HELLAS Α.Ε. και, στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας της, έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία και στα θέματα του δικαίου των τηλεπικοινωνιών. Η Βικτωρία διακρίνεται για τον αξιοσημείωτο χρόνο απόκρισής της, την επιχειρηματική νοοτροπία και την προληπτική συμβουλευτική της, με γνώμονα το πραγματικό συμφέρον του πελάτη.

Η Βικτωρία Μουτζουρίδου είναι ιδρυτική εταίρος της δικηγορικής εταιρείας TheLawFirm, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1995. Ομιλεί και την αγγλική και τη γαλλική γλώσσα.

Τομείς εξειδίκευσης: Εταιρικό και Εμπορικό Δίκαιο, Εξαγορές, Δίκαιο Ακινήτων, Αστικό & Αστικό Δικονομικό Δίκαιο, Συμβουλευτική δικηγορία, Δικαστηριακή Υποστήριξη και Πρακτική & Διαιτησία, Συμβάσεις Διανομής και Εμπορικής Αντιπροσωπίας, Συμβάσεις Δικαιόχρησης, Δίκαιο Τηλεπικοινωνιών, Δίκαιο Ανταγωνισμού

Email: vm@thelawfirm.gr

Νίκος Ι. Σακελλαρίου – Ιδρυτής & Εταίρος

Ο Νίκος Σακελλαρίου αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το έτος 1997.Κατά το έτος 1997 – 1998 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Νότινγχαμ της Μ. Βρετανίας και έλαβε τον τίτλο “Master of Laws” (LL.M.) στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Στη συνέχεια υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του και μετά την ολοκλήρωση της άσκησης, το μήνα Μάρτιο του 2000 διορίστηκε δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Έκανε τα πρώτα βήματά του στην «ελεύθερη δικηγορία» έως τον Ιούνιο του 2001, όταν εντάχθηκε ως συνεργάτης στη δικηγορική εταιρεία Δρυλλεράκης και Συνεργάτες. Στη συγκεκριμένη εταιρεία παρέμεινε έως και το Σεπτέμβριο του 2006. Τότε ίδρυσε, μαζί με τον Λάμπρο Γεωργακόπουλο, τη δικηγορική εταιρεία Λάμπρος Γεωργακόπουλος – Νίκος Σακελλαρίου, στην οποία συμμετείχε ως εταίρος έως και το Σεπτέμβριο του 2010.

Ο Νίκος Σακελλαρίου είναι ιδρυτικός εταίρος της δικηγορικής εταιρείας TheLawFirm, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1998. Ομιλεί και την αγγλική γλώσσα. Καθ’ όλη την περίοδο της μέχρι σήμερα δικηγορίας χειρίστηκε με επιτυχία πληθώρα δικαστηριακών υποθέσεων στα πολιτικά, ποινικά και διοικητικά δικαστήρια. Επίσης, χειρίστηκε σημαντικές εξωδικαστικές υποθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τομείς εξειδίκευσης: Δικαστηριακή Υποστήριξη και Πρακτική, Εργατικό Δίκαιο, Διοικητικό Δίκαιο, Φορολογικό Δίκαιο, Ποινικό Δίκαιο, Αστικό Δίκαιο, Αγοραπωλησίες ακινήτων, Εμπορικό Δίκαιο.

Email: ns@thelawfirm.gr

Αγγελική Π. Κανελοπούλου - Ειδική Συνεργάτης

Η Αγγελική Κανελλοπούλου είναι εξωτερική συνεργάτης της δικηγορικής εταιρείας TheLawFirm από το 2015.

Με περισσότερα από 20 χρόνια συνεργασίας με τις μεγαλύτερες Ελληνικές και διεθνείς δικηγορικές εταιρείες και εγχώριες και πολυεθνικές επιχειρήσεις, η Αγγελική έχει αποκτήσει εις βάθος γνώση και εκτεταμένη πρακτική εμπειρία στον χειρισμό ενός ευρέως φάσματος νομικών θεμάτων με εμπορική οξυδέρκεια και επιχειρηματική λογική.

Βασικός άξονας της εξειδίκευσής της είναι το Δίκαιο Προστασίας του Ελεύθερου Ανταγωνισμού. Έχει εκπροσωπήσει πελάτες ενώπιον των Αρχών Ανταγωνισμού της Ελλάδας (ΕΑ και ΕΕΤΤ), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και μιας πλειάδας άλλων χωρών (π.χ. Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α., Κύπρος, Σερβία, Βουλγαρία, Αίγυπτος, Τουρκία, Β.Μακεδονία, Αλβανία, Κόσοβο), ενώ έχει διατελέσει και επιστημονική συνεργάτις της Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Από τον Μάρτιο 2023, η Αγγελική είναι Αναπληρωματικό Μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕΑ).

Κατέχει επίσης σημαντική επαγγελματική τεχνογνωσία στις εγχώριες και διεθνείς εμπορικές συνεργασίες με έμφαση στις εξαγορές, συγχωνεύσεις, κοινοπραξίες, στρατηγικές συμμετοχές, διοίκηση οικογενειακών επιχειρήσεων, εξειδικευμένες συμφωνίες μετόχων και περίπλοκες διασυνοριακές συναλλαγές.

Η Αγγελική φημίζεται για την πρακτική αντιμετώπιση περίπλοκων ζητημάτων και τον προσανατολισμό της στην εξεύρεση εποικοδομητικών λύσεων.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών (LL.M) στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο από το Πανεπιστημίου του Essex, Αγγλίας και Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (Executive MBA) από το ALBA Graduate Business School, όπου αποφοίτησε πρώτη όλων των τμημάτων (Highest Achievement Award).


Email: ak@thelawfirm.gr

Σοφία Α. Στρογγύλη – Συνεργάτης

Η Σοφία Στρογγύλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή Αθηνών (Deutsche Schule Athen) το 1993. Το 1998 αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βρέμης, Γερμανίας (Universitaet Bremen, Jura, 1. Staatsexamen). Το 2000 τελείωσε την άσκησή της στη Δικηγορική Εταιρεία Δρυλλεράκης & Συνεργάτες. Από τον Αύγουστο του 2000 έως τον Ιούλιο του 2001 εργάστηκε στην Δικηγορική Εταιρεία Τόλιος και Swiddessen στην Αθήνα, όπου ενασχολήθηκε με την σύνταξη και πραγματοποίηση διαπραγματεύσεων εταιρικών εγγράφων για ελληνικές εταιρείες, την παρακολούθηση της εταιρικής γραμματείας τους. Το 2002 αποφοίτησε από την Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Fordham, Νέα Υόρκη λαμβάνοντας τον Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών (“LL.M.”) με αντικείμενο το Τραπεζικό, Εταιρικό και Χρηματοκονομικό Δίκαιο.

Από τον Οκτώβριο του 2002 έως τον Οκτώβριο του 2003 εργάστηκε (ως Junior Associate) στην Δικηγορική Εταιρεία Τσιμπανούλης και Συνεργάτες που ειδικεύεται στο εθνικό και διεθνές οικονομικό, τραπεζικό δίκαιο και το δίκαιο κεφαλαιαγοράς. Κατά το διάστημα αυτό απέκτησε σημαντική εμπειρία στη σύνταξη νομικών εγγράφων σχετικών με θέματα χρηματιστηριακού, ασφαλιστικού και επενδυτικού-χρηματοοικονομικού δικαίου. Αποτέλεσε ένα από τα τρία μέλη της ομάδας της ως άνω δικηγορικής εταιρείας για την σύνταξη και παρουσίαση του Κυπριακών Νόμων και Κανονισμών περί Ασφαλειών και Κεφαλαιαγοράς σε συνεργασία με την Κυπριακή Κυβέρνηση, το Χρηματιστήριο, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Υπουργείο Οικονομικών.

Από τον Νoέμβριο του 2003 μέχρι τον Ιούλιο του 2008 εργάστηκε στην Δικηγορική Εταιρεία Δρυλλεράκης και Συνεργάτες στην Αθήνα (ως Senior Associate). Στο εν λόγω γραφείο ασχολήθηκε με την σύνταξη εμπορικών συμβάσεων, διανομής και παραχώρησης χρήσεως δικαιωμάτων πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας και συμμετείχε σε εταιρικές αναδιαρθρώσεις (Συγχωνεύσεις και Εξαγορές). Πραγματοποίησε διαπραγματεύσεις για τη σύνταξη εγγράφων για ελληνικές εταιρείες παροχής επενδυτικών υπηρεσιών, και συμμετείχε σε γνωμοδοτήσεις σχετικά με θέματα χρηματιστηριακού, ασφαλιστικού και επενδυτικού δικαίου. Παρείχε εκτενώς συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εισηγμένες εταιρείες σχετικά τη νομοθεσία της κεφαλαιαγοράς, συμμετείχε στη σύνταξη νομικών ελέγχων και παρείχε συνδρομή στην σύνταξη ενημερωτικών δελτίων για την εισαγωγή εταιρειών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Επίσης, ενασχολήθηκε με τη σύσταση και τον μετασχηματισμό κεφαλαιουχικών εταιριών και με τη σύνταξη όλων των εγγράφων που σχετίζονται με τη λειτουργία εταιρειών, καθώς και υπήρξε μέλος Δ.Σ. κάποιων εταιρειών. Από τον Ιούνιο του 2008 η Σοφία Στρογγύλη, παράλληλα με την απασχόλησή της ως εξωτερική συνεργάτης στη δικηγορική εταιρεία TheLawFirm, απασχολείται ως νομική σύμβουλος σε Όμιλο Εταιρειών στην Κηφισιά.

Η Σοφία Στρογγύλη είναι δικηγόρος παρ’ Εφέταις και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2000. Ομιλεί και την γερμανική (μητρική γλώσσα), αγγλική και γαλλική γλώσσα.

Τομείς εξειδίκευσης: Εταιρικό, Εμπορικό και Χρηματοοικονομικό Δίκαιο.

Email: ss@thelawfirm.gr

Μαρία Σ. Αθανασίου – Συνεργάτης

H Μαρία Αθανασίου γεννήθηκε στην Άρτα το 1987. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2011. Κατά τα φοιτητικά της χρόνια και για το διάστημα 2006-2008 εργάστηκε σε άλλο δικηγορικό γραφείο. Στη συνέχεια, εργάστηκε στη δικηγορική μας εταιρεία ως ασκούμενη και από το Μάρτιο του 2013 απασχολείται ως συνεργάτης.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Ομιλεί και την αγγλική γλώσσα.

Email: ma@thelawfirm.gr