Οι άνθρωποι της δικηγορικής εταιρείας «TheLawFirm»

Βικτωρία Γ. Μουτζουρίδου – Ιδρυτής & Εταίρος

Η Βικτωρία Μουτζουρίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών (Athens College) το 1990. Στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 1990 κατετάγη «πρώτη των πρώτων» μεταξύ όλων των υποψηφίων όλων των σχολών με 632/640 μόρια.

Το 1995 αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τελείωσε την άσκησή της στο δικηγορικό γραφείο του Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Φίλιππου Σπυρόπουλου και έκανε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα μαζί του ως συνεργάτης στο γραφείο του. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας αυτής, η Βικτωρία Μουτζουρίδου απέκτησε σημαντική πείρα στο διοικητικό και συνταγματικό δίκαιο και χειρίστηκε με επιτυχία υποθέσεις που εκκρεμούσαν ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά και των λοιπών διοικητικών Δικαστηρίων, αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στον τομέα του Δημοσίου και του Διοικητικού Δικαίου.

Το 1999 μετακινήθηκε εργαζόμενη ως συνεργάτης στη μεγαλύτερη -από άποψη μεγέθους- δικηγορική εταιρεία της Ελλάδας (Κυριακίδης-Γεωργόπουλος Εταιρεία Δικηγόρων, νυν KGDI), από την οποία αποχώρησε το 2002 με τη βαθμίδα του Senior Associate. Στην εταιρεία αυτή εργάστηκε ως δικαστηριακή δικηγόρος των πολιτικών Δικαστηρίων, υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα μεγάλων εταιρειών της Ελλάδος και του εξωτερικού και απέκτησε την πολύτιμη εμπειρία ενασχόλησης με υποθέσεις μεγάλου οικονομικού αντικειμένου και αντιδικιών που εξελίσσονται και εκτός του ελλαδικού χώρου.

Από το 2002 έως το 2005 απασχολήθηκε στη δικηγορική εταιρεία Δρυλλεράκης και Συνεργάτες ως συνεργάτης (Senior Associate) και το 2006 έγινε εταίρος (Junior Partner) στην εταιρεία αυτή. Μέχρι το 2010 που αποχώρησε από την ως άνω δικηγορική εταιρεία, η Βικτωρία Μουτζουρίδου χειρίστηκε δικαστηριακές υποθέσεις μεγάλων εταιρειών, συμμετείχε σε διαιτησίες του ΚΠολΔ και του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC), διαπραγματεύτηκε δημόσιες συμβάσεις, χειρίστηκε δημόσιους διαγωνισμούς έργων και προμηθειών και ασχολήθηκε με το εταιρικό και εμπορικό δίκαιο.

Από το 2006 η Βικτωρία Μουτζουρίδου είναι νομική σύμβουλος της ERICSSON HELLAS Α.Ε. και, στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας της, έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία στα θέματα του δικαίου των τηλεπικοινωνιών.

Η Βικτωρία Μουτζουρίδου είναι ιδρυτική εταίρος της δικηγορικής εταιρείας TheLawFirm, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1995. Ομιλεί και την αγγλική και τη γαλλική γλώσσα.

Τομείς εξειδίκευσης: Δικαστηριακή Υποστήριξη και Πρακτική & Διαιτησίες, Δημόσιοι Διαγωνισμοί Έργων & Προμηθειών, Τηλεπικοινωνιακές Συμβάσεις, Αστικό & Αστικό Δικονομικό Δίκαιο, Συμβάσεις Διανομής και Εμπορικής Αντιπροσωπίας (με εξειδίκευση στην αποζημίωση πελατείας εμπορικού αντιπροσώπου), Συμβάσεις Franchising, Συμβάσεις Συνεργασίας σε Εμπορικά Κέντρα.

Email: vm@thelawfirm.gr

Νίκος Ι. Σακελλαρίου – Ιδρυτής & Εταίρος

Ο Νίκος Σακελλαρίου αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το έτος 1997.Κατά το έτος 1997 – 1998 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Νότινγχαμ της Μ. Βρετανίας και έλαβε τον τίτλο “Master of Laws” (LL.M.) στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Στη συνέχεια υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του και μετά την ολοκλήρωση της άσκησης, το μήνα Μάρτιο του 2000 διορίστηκε δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Έκανε τα πρώτα βήματά του στην «ελεύθερη δικηγορία» έως τον Ιούνιο του 2001, όταν εντάχθηκε ως συνεργάτης στη δικηγορική εταιρεία Δρυλλεράκης και Συνεργάτες. Στη συγκεκριμένη εταιρεία παρέμεινε έως και το Σεπτέμβριο του 2006. Τότε ίδρυσε, μαζί με τον Λάμπρο Γεωργακόπουλο, τη δικηγορική εταιρεία Λάμπρος Γεωργακόπουλος – Νίκος Σακελλαρίου, στην οποία συμμετείχε ως εταίρος έως και το Σεπτέμβριο του 2010.

Ο Νίκος Σακελλαρίου είναι ιδρυτικός εταίρος της δικηγορικής εταιρείας TheLawFirm, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1998. Ομιλεί και την αγγλική γλώσσα. Καθ’ όλη την περίοδο της μέχρι σήμερα δικηγορίας χειρίστηκε με επιτυχία πληθώρα δικαστηριακών υποθέσεων στα πολιτικά, ποινικά και διοικητικά δικαστήρια. Επίσης, χειρίστηκε σημαντικές εξωδικαστικές υποθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τομείς εξειδίκευσης: Δικαστηριακή Υποστήριξη και Πρακτική, Εργατικό Δίκαιο, Διοικητικό Δίκαιο, Φορολογικό Δίκαιο, Ποινικό Δίκαιο, Αστικό Δίκαιο, Αγοραπωλησίες ακινήτων, Εμπορικό Δίκαιο.

Email: ns@thelawfirm.gr

Αγγελική Π. Κανελοπούλου - Ειδική Συνεργάτης

Η Αγγελική Κανελλοπούλου είναι Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.  Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1998) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών (LL.M.) της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Essex (U.K.), με ειδίκευση στα θέματα Διεθνούς Εμπορικού Δικαίου (1999). Κατέχει επίσης MBA από το ALBA Business School (2018).

Η Αγγελική είναι εξωτερική συνεργάτις του Γραφείου μας επί θεμάτων Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Δικαίου του Ανταγωνισμού. Από τον Δεκέμβριο του 2006, η Αγγελική είναι επίσης νομική σύμβουλος επί θεμάτων Δικαίου Ανταγωνισμού (Group Competition Counsel) του Ομίλου Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, για όλες τις εταιρείες του Ομίλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Σερβία, Αλβανία, Κόσοβο, ΠΓΔΜ, Αίγυπτος, Τουρκία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Η.Π.Α.). Από το 2010, η Αγγελική συμβουλεύει και εκπροσωπεί τον Όμιλο Forthnet επί θεμάτων Δικαίου του Ανταγωνισμού στην Ελλάδα και την Κύπρο (ενδ. EA 538/VII/2012, ΕΠΑ 13/2015).

Από το 2006 έως το 2013, η Αγγελική ήταν ειδική συνεργάτις (οf Counsel) της Δικηγορικής Εταιρείας Σαρδελάς Λιαρίκος & Συνεργάτες επί θεμάτων Δικαίου του Ανταγωνισμού, όπου μεταξύ άλλων παρείχε νομική υποστήριξη στην Ελληνική κοινοπραξία της ΔΕΗ με την Contour Global (SENCAP) για τον χειρισμό υποθέσεων ενώπιον Εθνικών Αρχών Ανταγωνισμού σε διάφορες χώρες, καθώς και νομικές συμβουλές επί θεμάτων Ανταγωνισμού στον ασφαλιστικό Όμιλο Ασπίς Πρόνοια.

Κατά την διάρκεια των ετών 2007–2009, διετέλεσε επίσης επιστημονική συνεργάτις της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (EETT), συμμετέχοντας σε 6 ομάδες εργασίας επί θεμάτων Δικαίου του Ανταγωνισμού.  Υπό την ιδιότητά της αυτή, παρείχε νομικές συμβουλές για την διενέργεια ex post ερευνών και αναλύσεων αγοράς κατά τα πρώτα χρόνια εφαρμογής του Ν.703/77 από την ΕΕΤΤ και συμμετείχε στην έκδοση σημαντικών αποφάσεων της εν λόγω Αρχής κατά του πρώην κρατικού μονοπωλιακού τηλεπικοινωνιακού παρόχου, ΟΤΕ. (ΕΕΤΤ ΑΠ 433/27/3.5.2007, 457/37/18.10.2007, 476/18/22.4.2008, 488/86/15.7.2008, 497/51/3.10.2008, 516/65/26.3.2009).

Πριν το 2006, η Αγγελική συνεργαζόταν επί σειρά 7 ετών (αρχικά αρχή ως Associate και στην συνέχεια ως Senior Associate) με την δικηγορική εταιρεία Κυριακίδης Γεωργοπουλος (KGDI), όπου συμμετείχε στον χειρισμό ορισμένων από τότε τις νομολογιακά σημαντικότερες υποθέσεις ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕΑ 424/V/2008, 327/V/2007, 312/V/2006, 309/V/2006, 293/ΙV/2005, 290/IV/2005, 286/ΙV/2005, 277/IV/2005, 284/ΙV/2005, 269/IV/2004, 207/III/2002) και συμβούλευε μεγάλες Ελληνικές και διεθνείς επιχειρήσεις, όπως η Coca-Cola Τρία Έψιλον, Motor Oil (Ελλάς), AB Βασιλόπουλος Α.Ε., Κοπαϊς (μέλος του πολυεθνικού ομίλου H. J. Heinz Co. Group), Χαλυβουργία Θεσσαλίας (νυν Ελληνική Χαλυβουργία), Logstor Holding, MacGREGOR Group, DHL Worldwide Express (μέλος του Ομίλου Deutsche Post), Lord Corporation /Henkel, Andritz/VA Tech Hydro, British American Tobacco Hellas, ΙΒΜ Hellas, Χ.Ρόκας/Κone Group, DHL Hellas, ΜΑΡΒΟ (Gillette), McCain Hellas, ABN, Barclaycard.

Η Αγγελική έχει παραδώσει διαλέξεις σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου του Surrey (Ηνωμένο Βασίλειο) και του Πανεπιστημίου Πειραιώς, πλειάδα εκπαιδευτικών σεμιναρίων επί θεμάτων Δικαίου του Ανταγωνισμού σε στελέχη διαφόρων επιχειρήσεων, καθώς και παρουσιάσεις σε νομικά συνέδρια.

Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά

Email: ak@thelawfirm.gr

Σοφία Α. Στρογγύλη – Συνεργάτης

Η Σοφία Στρογγύλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή Αθηνών (Deutsche Schule Athen) το 1993. Το 1998 αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βρέμης, Γερμανίας (Universitaet Bremen, Jura, 1. Staatsexamen). Το 2000 τελείωσε την άσκησή της στη Δικηγορική Εταιρεία Δρυλλεράκης & Συνεργάτες. Από τον Αύγουστο του 2000 έως τον Ιούλιο του 2001 εργάστηκε στην Δικηγορική Εταιρεία Τόλιος και Swiddessen στην Αθήνα, όπου ενασχολήθηκε με την σύνταξη και πραγματοποίηση διαπραγματεύσεων εταιρικών εγγράφων για ελληνικές εταιρείες, την παρακολούθηση της εταιρικής γραμματείας τους. Το 2002 αποφοίτησε από την Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Fordham, Νέα Υόρκη λαμβάνοντας τον Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών (“LL.M.”) με αντικείμενο το Τραπεζικό, Εταιρικό και Χρηματοκονομικό Δίκαιο.

Από τον Οκτώβριο του 2002 έως τον Οκτώβριο του 2003 εργάστηκε (ως Junior Associate) στην Δικηγορική Εταιρεία Τσιμπανούλης και Συνεργάτες που ειδικεύεται στο εθνικό και διεθνές οικονομικό, τραπεζικό δίκαιο και το δίκαιο κεφαλαιαγοράς. Κατά το διάστημα αυτό απέκτησε σημαντική εμπειρία στη σύνταξη νομικών εγγράφων σχετικών με θέματα χρηματιστηριακού, ασφαλιστικού και επενδυτικού-χρηματοοικονομικού δικαίου. Αποτέλεσε ένα από τα τρία μέλη της ομάδας της ως άνω δικηγορικής εταιρείας για την σύνταξη και παρουσίαση του Κυπριακών Νόμων και Κανονισμών περί Ασφαλειών και Κεφαλαιαγοράς σε συνεργασία με την Κυπριακή Κυβέρνηση, το Χρηματιστήριο, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Υπουργείο Οικονομικών.

Από τον Νoέμβριο του 2003 μέχρι τον Ιούλιο του 2008 εργάστηκε στην Δικηγορική Εταιρεία Δρυλλεράκης και Συνεργάτες στην Αθήνα (ως Senior Associate). Στο εν λόγω γραφείο ασχολήθηκε με την σύνταξη εμπορικών συμβάσεων, διανομής και παραχώρησης χρήσεως δικαιωμάτων πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας και συμμετείχε σε εταιρικές αναδιαρθρώσεις (Συγχωνεύσεις και Εξαγορές). Πραγματοποίησε διαπραγματεύσεις για τη σύνταξη εγγράφων για ελληνικές εταιρείες παροχής επενδυτικών υπηρεσιών, και συμμετείχε σε γνωμοδοτήσεις σχετικά με θέματα χρηματιστηριακού, ασφαλιστικού και επενδυτικού δικαίου. Παρείχε εκτενώς συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εισηγμένες εταιρείες σχετικά τη νομοθεσία της κεφαλαιαγοράς, συμμετείχε στη σύνταξη νομικών ελέγχων και παρείχε συνδρομή στην σύνταξη ενημερωτικών δελτίων για την εισαγωγή εταιρειών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Επίσης, ενασχολήθηκε με τη σύσταση και τον μετασχηματισμό κεφαλαιουχικών εταιριών και με τη σύνταξη όλων των εγγράφων που σχετίζονται με τη λειτουργία εταιρειών, καθώς και υπήρξε μέλος Δ.Σ. κάποιων εταιρειών. Από τον Ιούνιο του 2008 η Σοφία Στρογγύλη, παράλληλα με την απασχόλησή της ως εξωτερική συνεργάτης στη δικηγορική εταιρεία TheLawFirm, απασχολείται ως νομική σύμβουλος σε Όμιλο Εταιρειών στην Κηφισιά.

Η Σοφία Στρογγύλη είναι δικηγόρος παρ’ Εφέταις και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2000. Ομιλεί και την γερμανική (μητρική γλώσσα), αγγλική και γαλλική γλώσσα.

Τομείς εξειδίκευσης: Εταιρικό, Εμπορικό και Χρηματοοικονομικό Δίκαιο.

Email: ss@thelawfirm.gr

Μαρία Σ. Αθανασίου – Συνεργάτης

H Μαρία Αθανασίου γεννήθηκε στην Άρτα το 1987. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2011. Κατά τα φοιτητικά της χρόνια και για το διάστημα 2006-2008 εργάστηκε σε άλλο δικηγορικό γραφείο. Στη συνέχεια, εργάστηκε στη δικηγορική μας εταιρεία ως ασκούμενη και από το Μάρτιο του 2013 απασχολείται ως συνεργάτης.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Ομιλεί και την αγγλική γλώσσα.

Email: ma@thelawfirm.gr